BREAKING NEWS // CSE a obligat Premier Energy și FEE-Nord să ceară micșorarea tarifului la energia electrică

ÎCS „Premier Energy” SRL și SA „Furnizarea Energiei Electrice Nord” vor înainta către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, în termen de o zi lucrătoare de la data semnării noilor contracte de procurare a energiei electrice, cererea de ajustare a prețurilor reglementate pentru furnizarea energiei electrice în contextul obligației de serviciu public, în conformitate cu Metodologia de calculare, aprobare și aplicare a prețurilor reglementate pentru furnizarea energiei electrice de către furnizorul de ultimă opțiune și furnizorul serviciului universal, aprobată prin Hotărârea Consiliului de administrație al ANRE nr. 65/2018, a decis CSE.

Potrivit dispoziției CSE, ANRE va examina și va aproba, în termen de 3 zile lucrătoare, prețurile reglementate pentru furnizarea energiei electrice în contextul obligației de serviciu public pentru ÎCS „Premier Energy” SRL și SA „Furnizarea Energiei Electrice Nord”, cu aplicarea acestora începând cu data de adoptării deciziei de către consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, prin derogare de la termenele și procedurile stabilite în Legea nr.107/2016 cu privire la energia electrică, Legea nr. 174/21.09.2017 cu privire la energetică, Legea nr. 239/2008 cu privire la transparența în procesul decizional și Codul administrativ nr. 116/2018.

DISPOZIȚIA nr. 53 din 5 decembrie 2022 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova by Telegraph Moldova on Scribd

Total
0
Shares
Total
0
Share