Alte știri

BREAKING NEWS! Curtea Constituțională nu a admis sesizarea lui Dodon Igor cu privire la termenul de dizolvare a Parlamentului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe site-ul Curții Constituționale a fost postat un comunicat de presă, prin care a declarat inadmisibilă sesizarea președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, cu privire la interpretarea articolului 85 alin. (1) coroborat cu articolele 63 alineatele (2) și (3), 69 alin. (2) și 103 din Constituția Republicii Moldova de dizolvare a Parlamentului.

Curtea Constituțională a analizat minuțios cerința lui Igor Dodon de a dizolva Parlamentul Republicii Moldova, iar în baza articolului 26 din Legea cu privire la Curtea Constituțională, articolelor 61 alin. (3) şi 64 din Codul jurisdicţiei constituționale, Curtea Constituțională decide:

1. Se declară inadmisibilă sesizarea Președintelui Republicii Moldova, dl Igor Dodon, privind interpretarea articolului 85 alin. (1) coroborat cu articolele 63 alineatele (2) și (3), 69 alin. (2) și 103 din Constituția Republicii Moldova.

2. Prezenta decizie este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării şi se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Accesând acest LINK puteți vedea hotărârea în întregime a deciziei Curții Constituționale, semnată de președintele acesteia, Mihai Poalelungi.

loading...

Comments are closed.