Social

BREAKING NEWS // Din 23 martie, cetățenii străini vor putea intra în țara noastră doar dacă vor prezenta un test negativ la COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Din 23 martie, cetățenii străini vor putea intra în țara noastră doar dacă vor prezenta un test negativ la COVID-19, informează Telegraph.md, cu referire la hotărârea de astăzi a CNESP.

Potrivit hotărârii, din 23 martie, persoanele de peste hotare care vor traversa frontiera de stat Republicii Moldova, pe sensul de intrare, vor fi obligate să prezinte testul negativ la COVID-19, efectuat în ultimele 72 de ore. Totuși, unele categorii de călători sunt scutite de prezentarea testului sau de respectare a regimului de autoizolare (interes de serviciu sau alte excepții aprobate de către CNESP).

Pe de altă parte, prezentarea testului negativ la COVID-19 rămâne opțional exclusiv în cazul cetăților Republicii Moldova.

“Cetățenii moldoveni care la intrarea în țară nu vor avea efectuat testul, vor fi obligați să completeze fișele epidemiologice cu indicarea datelor de contact și adresei, astfel încât serviciile de control să poată verifica respectarea regimului de autoizolare pentru 14 zile. Carantina va putea fi întreruptă în a zecea zi, după efectuarea testului COVID, ce va indica rezultat negativ. În Decizia CNESP vedeți categoriile de persoane care fac excepție la această prevedere”, se arată în hotărârea de astăzi a CNESP.

Amintim că astăzi, la insistența CSS și a președintelui Maia Sandu, au fost adoptate mai multe restricții în vederea diminuării riscului de răspândire a virusului Sars-Cov-2 în Republica Moldova.

loading...

Comments are closed.