Actual

BREAKING NEWS // Doi șefi de instituții subordonate MAIA, dar și alți subiecți sunt verificați de ANI

Pinterest LinkedIn Tumblr

În săptămâna 11 – 15 octombrie 2021, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a inițiat opt controale. În șapte proceduri de control privind eventuale conflicte de interese admise în funcția publică sunt vizați doi directori de instituții publice, aflate în subordinea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, doi primari din raioanele Drochia și Ștefan Vodă, un consilier raional din orașul Rezina, un funcționar din cadrul primăriei Hâncești și un director de gimnaziu din raionul Strășeni. Un control pe avere a fost inițiat pe numele unui funcționar public cu statut special al Serviciului Vamal.

Două încălcări a legislației au fost stabilite de inspectorii de integritate. Un consilier din raionul Cahul a fost constatat cu diferență substanțială între averea dobândită și veniturile realizate, iar un alt ales local din Consiliul Vadul lui Vodă din municipiul Chișinău s-a ales cu un conflict de interese, nedeclarat și nesoluționat în termen.

Trei cauze contravenționale au fost pornite pentru nedepunerea declarațiilor de avere și interese personale. Este vorba despre trei consilieri din Consiliul Lăpușna din raionul Hîncești, care riscă câte o amendă pentru nerespectarea acestei obligativități.

Cinci conflicte de interese au fost soluționate de inspectorii de Integritate, iar 10 Certificate de Integritate au fost eliberate la solicitarea angajatorilor.

Direcția juridică a ANI a participat în 25 de ședințe de judecată pentru apărarea actelor de constatare și într-o ședință pe un dosar de confiscare a averii.

Reprezentanții ANI au acordat 43 de consultații telefonice, dintre care 20 apeluri au fost înregistrate la Linia Instituțională de Informare.

loading...

Comments are closed.