Alte știri

BREAKING NEWS // Fost executor judecătoresc, deferit justiției pentru 12 capete de acuzare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupţie anunță despre finalizarea și expedierea în judecată a unui fost executor judecătoresc în circumscripția Camerei Teritoriale Nord, învinuit pentru 12 episoade de ”depășire a atribuțiilor de serviciu” și ”delapidarea averii străine”.

În concret, potrivit probatoriului, în perioada anilor 2014 – 2017, deținând funcția de executor judecătoresc, acesta ar fi extras și însușit sumele plasate de debitori pe contul special, ce urmau a fi transmise creditorilor.

De asemenea, procurorii au mai stabilit că în aceiași perioadă, având în procedură un act executoriu de încasare a datoriei de la debitor în beneficiul creditorului, învinuitul ar fi înstrăinat ilegal 8 bunuri imobile ale debitorului, știind cu certitudine că acestea erau sechestrate într-o cauză penală.

Potrivit estimărilor, în total, prin acțiunile ilegale ale inculpatului, părțile vătămate ar fi fost prejudiciate cu peste 450 mii de lei.

În primăvara anului 2018 acesta a fost anunțat în urmărire penală, după ce s-a eschivat de la organele de drept. În octombrie 2020 învinuitul a fost reținut în România, iar peste o lună – extrădat autorităților Republicii Moldova pentru a fi tras la răspundere penală.

În prezent, învinuitul se află în arest preventiv, iar fiind audiat de procurori a refuzat să facă declarații.

Pentru faptele incriminate, fostul executor judecătoresc riscă de la 8 până la 15 ani închisoare.

loading...

Comments are closed.