Alte știri

BREAKING NEWS // Ion Chicu cere remanieri în Guvern. Cine sunt miniștrii care vor fi schimbați

Pinterest LinkedIn Tumblr

Premierul Ion Chicu va propune, astăzi, șefului statului revocarea miniștrilor înaintați de PD în cadrul Guvernului. Totodată, acesta va înainta președintelui candidaturile pentru funcțiile rămase vacante, scrie unimedia.md

„Am analizat situația care s-a creat după anunțul PD de sâmbătă. Rămâne doar să luăm act de această poziție, dar nu pot să o accept ca și conducător al Guvernului, iar în condițiile dificile în care ne aflăm nu putem lăsa acest proces să continue”, a declarat Chicu.

„Azi dimineață am avut o discuție cu cei 4 colegi din cele 4 ministere unde au fost delegați de PD, i-am informat că pentru a evita incertitudinea, azi voi ieși cu propunerea în adresa Președintelui de a revoca colegii respectivi și de a numi alți miniștri, astfel încât aceste ministere să funcționeze așa cum au funcționat până astăzi”, a precizat premierul.

„Am înaintat președintelui propunerea de revocare a acestor 4 miniștri și de demisie a ministrului Oleg Țulea. Tot astăzi voi veni în adresa Președintelui RM cu propuneri de candidaturi pentru funcțiile vacante”, a mai adăugat Chicu.

Lista miniștrilor care rămân fără fotolii:

  1. Viceprim-ministru pentru Reintegrare, Cristina Lesnic;
  2. Ministru al Economiei și Infrastructurii, Sergiu Răilean;
  3. Ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, OIeg Țulea (demisionat);
  4. Ministru al Apărării, Alexandru Pînzari;
  5. Ministru al Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov

Amintim că sâmbătă, 7 noiembrie, liderul PD, Pavel Filip, a anunțat că formațiunea își va retrage miniștrii din cadrul Guvernului actual, imediat după învestirea în funcție a președintelui țării, ales în cadrul turului II al scrutinului prezidențial, care va avea loc pe 15 noiembrie.

Poziția oficială a PDM privind turul doi al alegerilor prezidențiale

loading...

Comments are closed.