Alte știri

BREAKING NEWS // Macron: „Franța este responsabilă pentru genocidul din Rwanda”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele francez Emmanuel Macron a recunoscut „responsabilitatea” țării sale pentru genocidul din Rwanda. El a spus acest lucru joi în timpul unei vizite în această țară, cu care încearcă să îmbunătățească relațiile, scrie euronews.com, sursă citată de Telegraph.md

Macron a subliniat că Franța nu a fost implicată în evenimentele tragice care au avut loc aici, dar a judecat greșit situația de atunci și, într-un efort de a preveni un conflict regional, s-a alăturat regimului care a organizat masacrele.

”Am lăsat cu toții sute de mii de victime în acest iad, îngrădindu-ne de ele. Apoi, deși oficialii francezi au avut înțelegerea și curajul de a evalua ceea ce s-a întâmplat ca genocid, Franța nu a putut trage concluzii adecvate. Astăzi, în timp ce vă stau cu umilință și respect, recunosc responsabilitatea noastră”, a declarat președintele francezilor.

Din aprilie până în iunie 1994, aproximativ 800.000 de oameni au fost uciși în Rwanda. Responsabilitatea franceză pentru aceste evenimente a fost mult timp un subiect de dezacord între cele două țări, ducând la o întrerupere de trei ani a relațiilor diplomatice în 2006.

loading...

Comments are closed.