Politic

BREAKING NEWS // Maia Sandu s-a întâlnit cu Ambasadorul Rusiei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov. Oficialii au făcut un schimb de păreri despre cele mai importante subiecte de pe agenda bilaterală dintre cele două țări.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În cadrul discuției au fost abordate probleme din domeniile energetic și economic. În același timp, șefa statului a apreciat progresul atins în negocierile pe acordul privind protecția socială a cetățenilor Republicii Moldova care trăiesc sau lucrează în Federația Rusă, menționând importanța semnării cât mai urgente a acestui document. La fel, doamna Maia Sandu a salutat disponibilitatea părții ruse de a contribui la reconstrucția a două instituții de cultură din țara noastră.

Președinta Maia Sandu a reiterat interesul autorităților de la Chișinău de a avansa în dialogul pe subiectul distrugerii munițiilor stocate în depozitul de la Cobasna din stânga Nistrului. Iar în ceea ce privește contextul regional, ea și-a exprimat speranța că va fi identificată o soluție pașnică și că dialogul va conduce la de-escaladarea situației.

loading...

Comments are closed.