Alte știri

BREAKING NEWS // Marin Maxian pleacă din funcția de șef adjunct al IGP

Pinterest LinkedIn Tumblr

Marin Maxian pleacă din funcția de șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției. Cererea de demise a fost acceptată de conducerea instituției. Potrivit IGP, demisia a fost acceptată „în contextul noilor politici din domeniul resurselor umane și a managementului instituțional”, transmite IPN.

De asemenea, a fost acceptată și cererea de demisie a lui Oleg Pasat, șef adjunct al Inspectoratului Național de Investigații.

„Prioritatea de bază a instituției noastre este crearea unei echipe consolidate, care să activeze în beneficiul tuturor cetățenilor pentru a le oferi siguranța pe care și-o doresc”, precizează IGP într-un comunicat de presă.

Anterior, Marin Maxian a condus Direcția generală securitate publică a Inspectoratului General al Poliției, dar și Inspectoratul Național de Patrulare – actualul Inspectorat Național de Securitate Publică. Din iunie 2020, Marin Maxian a fost numit șef adjunct a IGP, odată cu numirea de către Guvernul Chicu a lui Sergiu Paiu în calitate de șef al Inspectoratului. Ultimul a fost eliberat din funcție pe 12 august 2021.

Recent, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat într-o emisiune televizată că aflarea lui Marin Maxian la Inspectoratul General al Poliției „este o rușine”. Acesta s-a adresat conducerii Ministerului de Interne afirmând că „dacă astfel de specimene nu vor fi tolerate în sistem – instituția va căpăta încredere”.

Săptămâna aceasta, Guvernul Gavrilița l-a numit la numit șef al Inspectoratului General al Poliției pe Iurie Podarilov, care activează peste 20 de ani în cadrul subdiviziunilor MAI.

loading...

Comments are closed.