BREAKING NEWS // Parlamentarii români ar putea deține concomitent mandate și în Republica Moldova

Un parlamentar român ar putea fi ales în calitate de deputat sau senator și în Republica Moldova, și viceversa. Aceasta este inițiativa senatorului PSD Robert Cazanciuc, prezentată vineri în şedinţa comună a Comisiilor juridice din Senatul României şi Parlamentul Republicii Moldova. La ședința respectivă a participat și Olesea Stamate, deputat PAS, ea fiind în fruntea delegației moldovenești.

Robert Cazanciuc a propus, ca temă de reflecţie, în şedinţa comună a Comisiilor juridice din Senatul României şi Parlamentul Republicii Moldova, ca alegerea parlamentarilor în cele două ţări să nu fie incompatibilă.

„Parlamentar pe ambele maluri ale Prutului. Astăzi am propus o temă de reflecţie pentru momentul unei revizuiri constituţionale în România sau Republica Moldova – alegerea ca deputat sau senator în România să nu fie incompatibilă cu alegerea ca deputat în Parlamentul Republicii Moldova şi, evident, viceversa! Un dialog constructiv româno-român derulat chiar în Ţara Românească, între senatori de la Bucureşti şi fraţii omologi de peste Prut”, a scris Cazanciuc, vineri, pe Facebook, potrivit Agerpres.

Delegaţi ai Comisiilor juridice din Senatul României şi din Republica Moldova au dezbătut, vineri, la Piteşti, aspecte legate de Justiţie, ca serviciu public eficient şi predictibil pentru mediul de afaceri, de reforma justiţiei, de educaţia juridică în şcoli, precum şi despre compatibilizarea profesiilor juridice din cele două ţări.

Reuniunea comisiilor, care se desfăşoară în perioada 19 – 22 ianuarie la Piteşti, judeţul Argeş, se înscrie în demersul de colaborare instituţională între România şi Republica Moldova al parlamentarilor români de pe ambele maluri ale Prutului, consacrând voinţa de a apropia cele două foruri legislative din perspectiva dublă a afirmării rădăcinilor identitare comune şi a sprijinului acordat de România integrării în Uniunea Europeană a Republicii Moldova, se arată într-un comunicat al Senatului.

Total
0
Shares
Total
0
Share