Alte știri

BREAKING NEWS // Partidele pro-europene și unioniste să se retragă în favoarea PAS, cere PLDM-ul lui Vlad Filat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Liberal Democrat din Moldova, conștient de pericolul perpetuării captivității statului, înțelegând că Republica Moldova în lipsa unei guvernări pro-europene riscă să rămână în zona gri a sistemului de relații internaționale, analizând situația reală, inclusiv sondajele de opinie publică, apreciind deplina bună credință a partidelor pro-europene și unioniste, face apel către aceste formațiuni politice, să se retragă din cursa electorală și să sprijine în aceste alegeri Partidul Acțiune și Solidaritate.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

”Apropierea datei alegerilor și ultimele evoluții relevate în numeroasele sondaje, atât cele comandate de diferiți actori politici cât și cele realizate la solicitarea mai multor structuri internaționale, au arătat că partidele mici, inclusiv cele nou înființate, nu vor trece pragul electoral, existând doar riscul dispersării voturilor pro-europene.
Partidul Liberal Democrat din Moldova așa cum a dovedit în 2011, în cadrul alegerilor primarului general al Chișinăului, în alegerile din 2016, 2019 și cele din acest an, a prioritizat interesul național neparticipând la alegeri, tocmai pentru a nu duce la fragmentarea votului pro-european.

Partidul Liberal Democrat din Moldova cheamă partidele pro-europene și unioniste să vadă în retragerea lor din cursa electorală nu un semn al slăbiciunii politice, ci dovada maturității politice, prin recunoașterea realității că, singura formațiune pro-europeană cu șanse reale de accedere și preluare a majorității în parlament este Partidul Acțiune și Solidaritate. Suntem obligați să nu irosim această șansă istorică”, transmite formațiunea prin intermediul unui comunicat de presă.

Amintim că PAS este partidul creat de Maia Sandu, declarat pro-prezidențial.

Pe lista PAS figurează 20 de ex-membri ai PLDM. Anterior și fostul lider PLDM, Vad Filat, ex-premier demis pentru fapte de corupție și condamnat penal pentru corupție, a făcut apel în susținerea PAS.

loading...

Comments are closed.