Actualitate

BREAKING NEWS // Percheziții de amploare în raioanele Orhei, Criuleni și municipiul Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), au avut loc 16 percheziții în raioanele Orhei, Criuleni și municipiul Chișinău. Domiciliile percheziționate le aparțin celor zece membri ai unui grup infracțional, specializați în vânzarea marijuanei în cantităţi deosebit de mari.

Acţiunile ilegale ale grupului au fost documentate aproximativ patru luni, sub conducerea procurorilor PCCOCS, de către ofiţerii de investigaţii ai Direcţiei Investigaţii „Centru” a INI, în comun cu cei ai Direcției Generale Urmărire Penală. În această perioadă, au fost efectuate mai multe achiziţii de control prin intermediul investigatorului sub acoperire.

În rezultatul perchezițiilor desfășurate, cu sprijinul BPDS „Fulger”, oamenii legii au depistat și ridicat 2 kg de marijuana și 3 kg de marijuana de tip „hidropon” în valoare de circa 500.000 de lei. De asemenea, au fost ridicate cântare electronice, mecanisme artizanale destinate consumului de substanţe narcotice, haşiş, un cartuş de calibrul 7,62 mm, mai multe arme albe, dar și sume de zeci de mii de euro și dolari și peste un milion de lei.

În rezultat, au fost reținute zece persoane, dintre care cinci au fost plasate în arest.

Pentru faptele incriminate, legea penală prevede pedeapsa sub formă de închisoare de la 7 la 15 ani.

loading...

Comments are closed.