Politic

Breaking News! Plahotniuc anunță că PD depune la Parlament inițiativa privind eliminarea propagandei străine în Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Democrat (PD) va înregistra astăzi în Parlament o inițiativă legislativă privind combaterea propagandei străine în Republica Moldova, despre aceasta a declarat cu puțin timp în urmă președintele PDM, Vlad Plahotniuc, în cadrul unui briefing.

Decizia a fost luată la ședința săptămânală a Partidului Democrat. Astfel, este pentru prima dată când o guvernare de la Chișinău întreprinde acțiuni concrete menite să instituie un control mai sever față de știrile și emisiunile de propagandă, țara noastră confruntându-se în special cu propaganda rusească.

“Vă anunț că am propus ca PDM să depună astăzi la Parlament inițiativa privind securizarea spațiului informațional, iar o decizie în acest sens a fost luată azi înședința săptămânală. Considerăm că acest subiect trebuie dezbătut separat de orice alt subiect privind audio-vizualul, tocmai pentru că vorbim de o temă ce ține de securitatea statului și e nevoie de o asumare politică a acestei decizii. În plus, dorim să fie abordat separat acest subiect și pentru ca societatea să aibă posibilitatea să vadă cât mai clar cine sunt cei care se opun limitării propagandei străine și își doresc să mențină actuala stare de poluare informațională și distorsionare a realității în R. Moldova. Desigur, urmează ca cei care vor dori să păstreze în continuare actuala stare de lucruri, să își asume responsabilitatea și pentru posibilele efecte politice care ar putea să apară prin manipularea mai departe din exterior a opiniei publice”, a declarat Plahotniuc.

Liderul PD a precizat că această inițiativă va avea efect asupra tuturor televiziunilor care retransmit programe informative din exterior, indiferent de ponderea lor, de fondatorii lor, sau alte elemente de acest gen.  Totodată, liderul PD a subliniat că inițiativa care urmează a fi dezbătută nu prevede închiderea unor televiziuni retransmise pe teritoriul țării noastre.

loading...

Write A Comment