Alte știri

BREAKING NEWS // Precizările PCCOCS privind căutarea internațională a lui Caramalac Grigore

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) vine cu precizări în legătură cu circularea în presă a informaţiei privind clasarea cauzelor penale și încetarea mandatului de arest emis pe numele lui Grigore Caramalac, cunoscut ca Bulgarul.

Actualmente, acesta este învinuit în alte două cauze penale, pornite în temeiul unei bănuieli rezonabile de comitere a infracțiunilor prevăzute de articolele 42 alin. (2) și 3) și 189 alin. (6) din Codul penal – șantajul și articolele 27, 46, 145 alin. (2) lit. a), p) din Codul penal – tentativă de omor.

Pe ambele cauze penale sunt emise mandate de arest pe termen de 30 de zile. Acțiunile infracționale ale cetățeanului au fost documentate în anul 2016-2017 de către ofițerii de investigație a Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului Național de Investigații de comun cu procurorii PCCOCS.

Totodată, Procuratura ține să menționeze că decizia procurorului din cadrul PCCOCS de a fi clasată o cauză penală și încetat mandatul de arest aplicat în privința lui Grigore Caramalac a fost luată în baza hotărârii din data de 11.08.2020, emisă de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, pe cauza penală transmisă anterior autorităților de drept din Rusia.

Această cauză penală NU are vreo legătură procesuală cu cauzele documentate în anul 2016-2017.

În prezent, Grigore Caramalac figurează în continuare în bazele de date ca fiind anunțat în căutare internațională.

loading...

Comments are closed.