Politic

Breaking News! Premierul Pavel Filip a organizat o ședință specială pe tema crizei deșeurilor menajere de la Bălți

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prim-ministru Pavel Filip a convocat în dimineața zilei de astăzi la Guvern o ședință specială pe tema crizei deșeurilor menajere de la Bălți, după ce a primit sesizări de la mai mulţi locuitori, instituții, inclusiv o adresare din partea Primăriei Bălţi. Situația de criză a apărut ca urmare a perturbării procesului de transportare a deșeurilor, ceea ce a dus la acumularea unor cantități foarte mari de reziduuri în ultimele zile.

La şedinţă au participat reprezentanți ai Serviciului Protecție Civile și Situații Excepționale, ai Ministerului Afacerilor Interne, ai Primăriei Chişinău, ai Primăriei Bălţi, specialiști epidemiologi, precum și reprezentanți ai altor instituții.

Discuțiile au vizat cu prioritate o intervenție de urgenţă pentru acordarea ajutorului necesar locuitorilor oraşului, dar şi pentru sprijinirea Primăriei Bălţi în acțiunile de transportare a cantității mari de deșeuri menajere acumulate în ultimele zile. În acest sens Premierul Pavel Filip a cerut implicarea mai multor instituții, inclusiv a solicitat sprijin logistic din partea Primăriei Chişinău, în aşa fel încât, în cel mult 3 zile, municipiul Bălți sa fie curăţat, iar locuitorii să poată întâmpina noul an aşa cum se cuvine.

„Nu este obligaţia şi competenţa Guvernului, este obligaţia autorităţilor locale, de aceea, noi intervenim atunci când este o situaţie de urgenţă, după care, autorităţile locale trebuie să se clarifice. Dacă depunem un efort comun, reuşim să curăţăm, după care să intraţi în regim normal de lucru”, a declarat Pavel Filip

Mai multe instituții vor furniza începând chiar de astăzi tehnica și personalul necesar pentru această intervenţie, costurile urmând sa fie suportate din fondul de rezervă al Guvernului.

igor seremt, viceprimar balti

La ședința Executivului a participat și viceprimarul de Bălți, Igor Șeremet.

loading...

Comments are closed.