Alte știri

BREAKING NEWS // Primul lot de vaccin împotriva COVID-19 Johnson & Johnson a ajuns în Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Lotul de 151.200 de doze de vaccin Johnson & Johnson, produs în SUA și livrat prin intermediul platformei COVAX, a ajuns la Chișinău. Dozele urmează să fie distribuite proporțional în toate punctele de vaccinare din țara noastră, informează Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

De menționat că Republica Moldova urmează să recepționeze un lot total de peste 500.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson, prin platforma COVAX.

„Mulțumim partenerilor externi pentru suportul acordat în lupta cu pandemia. Această donație, livrată prin intermediul platformei COVAX, are o însemnătate majoră pentru țara noastră, pentru siguranța cetățenilor. Vaccinul Johnson & Johnson e la fel de eficient ca și celelalte tipuri de vaccin împotriva COVID-19. Serul va fi distribuit echitabil la toate centrele de vaccinare, conform unui proces transparent. Acest vaccin a fost administrat la peste 20 de milioane de persoane din întreaga lume. Vaccinați-vă și contribuiți activ la stoparea pandemiei”, a declarat secretarul de stat al MSMPS, Denis Cernelea.

Vaccinul Johnson &Johnson e produs de compania americană farmaceutică Johnson &Johnson pentru a preveni infectarea cu virusul COVID-19. Vaccinul se administrează intramuscular cu o singură doză și e recomandat persoanelor cu vârsta de cel puțin 18 ani. În urma studiilor clinice, s-a constatat o eficacitate de 66,3% împotriva tuturor formelor de boală și 100% împotriva spitalizării cauzate de COVID-19. Până în prezent, peste 20 de milioane de doze de vaccin Johnson &Johnson au fost administrate în toată lumea. Vaccinul a fost aprobat autoritățile din SUA și Uniunea Europeană.

Mecanismul COVAX este condus de Gavi, Alianța Vaccinurilor, Coaliția pentru Inovații în Pregătire Epidemică (CEPI) și OMS, împreună cu UNICEF, care este lider al procurărilor și livrărilor de vaccinuri. Este unica inițiativa globală care lucrează cu guvernele și producătorii pentru a se asigura că vaccinurile COVID-19 sunt disponibile în întreaga lume, atât pentru țările cu venituri mai mari, cât și pentru cele cu venituri mai mici.

loading...

Comments are closed.