BREAKING NEWS // Reacția lui Igor Dodon, după ce au fost anulate 29 de secții de votare pentru moldovenii din Stânga Nistrului

Anularea celor 29 de secții de votare pentru moldovenii cu drept de vot din Stânga Nistrului este o disperare a PAS, a declarat în această seara Igor Dodon, după pronunțarea Curții de Apel Chișinău în dosarul privind contestația împotriva hotărârii CEC prin care au fost deschise 41 de secții de votare pentru alegătorii din Transnistria.

Liderul PSRM mai spune că această decizie ar putea fi un temei vădit pentru anularea rezultatelor alegerilor din 11 iulie 2021, iar PAS joacă pe sub masă și a capturat conducerea Curții de Apel Chișinău.

“Toate aceste jocuri murdare arată neîncrederea în rezultate și sunt create premise pentru anularea alegerilor”, a spus Dodon, menționând că PAS și Maia Sandu ar dori repetarea alegerilor parlamentare anticipate peste două săptămâni.

Curtea de Apel Chișinău este condusă de către Ana Panov, cumătra Domnicăi Manole, ultima fiind apropiată PAS și Maiei Sandu. Panov a fost numită prin dispoziția unilaterală a președintelui interimar al CSM, Dorel Misteață, acesta fiind din cercul lui Andrei Spînu, secretarul general al Președinției.

În această seara, Ana Panov și alți doi judecători au decis, preliminar, că pentru cei peste 200 mii de alegători din stânga Nistrului sunt suficiente 12 secții de votare. Prin urmare, instanța de apel a decis că 60 de mii de buletine de vot sunt suficiente pentru o regiune unde locuiesc sute de mii de cetățeni cu drept de vot.

Cel mai probabil, decizia Curții de Apel Chișinău va fi contestată la CSJ.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share