Actualitate

BREAKING NEWS // Reacția oficială a SIS cu privire la posibila răpire a cetățeanului ucrainean, Nicolae Ceauș

Pinterest LinkedIn Tumblr

În contextul declarațiilor apărute în spaţiul public referitor la implicarea și/sau informarea prealabilă a Serviciului de Informaţii şi Securitate cu privire la posibila răpire a cetățeanului ucrainean, Nicolae Ceauș pe teritoriul Republicii Moldova, instituţia neagă categoric şi respinge cu fermitate aceste insinuări şi interpretări.

“Reiterăm că Serviciul își realizează atribuțiile în strictă conformitate cu legislația în vigoare și cu respectarea drepturilor omului, inclusiv și ale cetățenilor străini. Astfel, condamnăm orice încercări de denigrare şi dezaprobăm alegatiile privind implicarea instituției în activități ce depășesc cadrul legal.

Menționăm că, SIS monitorizează informația parvenită în legătură cu incidentul produs și cooperează cu organele de ocrotire a normelor de drept în vederea elucidării tuturor circumstanțelor, precum și acordă suport, potrivit competențelor, în vederea aprecierii și calificări juridice a faptelor reclamate.

În aceeași ordine de idei, Serviciul de Informații și Securitate îndeamnă reprezentanții mass-media să se informeze din prima sursă cu privire la activitatea SIS și să reflecte poziția instituției în materialele care o vizează, inclusiv prin acordarea dreptului la replică”, a transmis SIS prin intermediul unui comunicat de presă.

Citește și: Reacția Maiei Sandu, după ce în mandatul ei au început să fie răpiți oameni de pe stradă

loading...

Comments are closed.