Actual

BREAKING NEWS // SIS a mai blocat un site care publică știri false despre războiul ruso-ucrainean

Pinterest LinkedIn Tumblr

SIS anunță despre identificarea unui alt portal de acest tip, și anume www.ehomd.info, activitatea căruia urmează a fi sistată prin Ordinul Directorului SIS, nr.14 din 26 februarie curent.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Conform prevederilor legale, documentul este transmis Registratorului național al domeniului de nivel superior „md” și furnizorilor de rețea și/sau servicii de comunicații electronice, pentru a bloca imediat accesul utilizatorilor din Republica Moldova la această sursă.

Amintim că în această dimineață au fost fi sistate alte două portaluri: www.sputnik.md și www.gagauznews.md.

SIS reiterează apelul public și solicită repetat tuturor administratorilor de surse cu conținut online, eliminarea imediată a articolelor/informațiilor false la subiectul escaladării situației din Ucraina, precum și a mesajelor care incită la ură, la dezordini în masă sau război publicate inclusiv în perioada 23 – 24 februarie 2022. Totodată, Serviciul îndeamnă publicul larg de a se informa din surse oficiale și cele care practică activ verificarea informației publicate, precum și să se abțină de la distribuirea informațiilor din surse dubioase, a celor ce conțin limbaj care incită la ură și/sau violență.

loading...

Comments are closed.