Economic

Breaking News! UE a aprobat acordarea celor 100 milioane de euro pentru Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ambasadorii UE au aprobat astăzi un acord cu Parlamentul European privind asistența macrofinanciară acordată Republicii Moldova. Astfel, până la 100 de milioane de euro sunt prevăzute în asistența UE în baza unui acord la care au ajuns președinții și reprezentanții Parlamentului European la 6 iunie 2017.

Asistența va viza susținerea agendei de stabilizare economică și de reformă structurală a țării, contribuind la acoperirea nevoilor sale de finanțare externă în perioada 2017-2018, scrie realitatea.md

Economia Republicii Moldova a fost afectată de instabilitatea politică în perioada dintre alegerile din noiembrie 2014 și ianuarie 2016. A fost de asemenea afectată de un scandal de fraudă bancară, de o activitate economică slabă și de interdicții de import impuse de Rusia. De la începutul anului 2016, autoritățile au adoptat o serie de reforme, dar trebuie să depună eforturi suplimentare pentru punerea în aplicare a acestora, în timp ce persoanele responsabile de fraudele bancare trebuie să fie aduse în fața justiției. Reformele în sectorul financiar și în gestionarea finanțelor publice au fost întreprinse în cadrul negocierilor privind un program FMI.

Asistența UE va fi supusă unui memorandum de înțelegere, care să includă condiții precise și specifice, care vor fi convenite de către Republica Moldova cu Comisia Europeană.

loading...

Write A Comment