Actual

BREAKING NEWS // UE va recunoaște certificatele de vaccinare anti-COVID-19 moldovenești, începând de mâine, 16 noiembrie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, Comisia UE a adoptat patru decizii care atestă că certificatele COVID-19 emise de Georgia, Moldova, Noua Zeelandă și Serbia sunt echivalente cu certificatul digital COVID al UE, informează Telegraph.md, cu referire la comunicatul de presă al instituției europene.

Ca urmare, cele patru țări vor fi conectate la sistemul UE și certificatele lor COVID vor fi acceptate în aceleași condiții ca și Certificatul digital COVID al UE. În același timp, cele patru țări au convenit să accepte Certificatul digital COVID al UE pentru călătoriile din UE în țările lor.

Comisarul pentru Justiție, Didier Reynders, a declarat: „Sunt încântat să văd că numărul de țări care doresc să adere la sistemul UE continuă să crească. Prin deciziile de astăzi, 49 de țări și teritorii din cinci continente sunt conectate la sistemul UE de certificat digital COVID. Ne continuăm eforturile de a întări încrederea călătorilor în călătoriile în siguranță în interiorul și în afara UE”.

Comisarul pentru Vecinătate și Extindere, Olivér Várhelyi a declarat: „Așa cum am fost alături de partenerii noștri în lupta împotriva pandemiei, continuăm să lucrăm împreună pentru a ne deschide în siguranță. Aducem vești bune înaintea reuniunii ministeriale a Parteneriatului Estic. Astăzi, salut că Georgia, Moldova, precum și Serbia s-au alăturat sistemului nostru de certificat digital COVID și aștept cu nerăbdare ca mai mulți vecini noștri să se conecteze cât mai curând posibil.”

Cele patru decizii ale Comisiei adoptate astăzi vor intra în vigoare din 16 noiembrie 2021. Mai multe informații despre Certificatul digital UE COVID pot fi găsite pe site-ul web dedicat.

loading...

Comments are closed.