Alte știri

BREAKING NEWS // Un punct de trecere a frontierei își reia activitatea

Pinterest LinkedIn Tumblr

Veste bună la-nceput de săptămână: punctul de trecere a frontierei Cahul-Oancea își reia activitatea, informează Telegraph.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal ale Republicii Moldova anunță despre redeschiderea punctului de trecere a frontierei Cahul – Oancea (rutier/internațional). Astfel că de astăzi, 16 noiembrie, începând cu ora 20:00, va fi restabilit traficul prin punctul de trecere menționat atât pentru călători, cât și pentru transportatorii de mărfuri.

Amintim că la trecerea frontierei de stat se mențin un șir de restricții de circulație impuse în perioada de pandemie.

În acest sens, se interzice intrarea pe teritoriul Republicii Moldova a străinilor și apatrizilor care vin din țările clasificate ca zonă roșie, excepții fac doar anumite categorii de persoane.

Totodată, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova și declară verbal că vin din țările clasificate ca zonă verde, nu vor completa Fișa epidemiologică și nu vor semna Declarația pe propria răspundere de respectare a regimului de autoizolare o perioadă de 14 zile.

Este important dacă punctul de pornire este situat într-o țară clasificată ca zonă verde, iar în timpul călătoriei au fost tranzitate țările clasificate ca zonă roșie, persoana este calificată ca venită din zona roșie.

IGPF Recomandă participanților la traficul transfrontalier să se informeze din surse oficiale despre regulile de traversare a frontierei de stat, înainte de a planifica o călătorie.

loading...

Comments are closed.