Breaking News! Vlad Plahotniuc a anunțat cine este candidatul PDM pentru funcția de Primar General al Chișinăului!

Vlad Plahotniuc, PDM, UE, integrare europeana, Guvernul Filip

În cadrul briefingului de azi, președintele PDM, Vlad Plahotniuc, a anunțat că formațiunea pe care o conduce va susține un candidat unic al partidelor pro-europene, dacă acest candidat va obține suportul partidelor de dreapta.

“Vreau să fac un scurt comentariu. Unii s-au grăbit să acuze că PDM nu-și dorește să fie alocați bani pentru alegerile anticipate locale. Toate aceste declarații sunt false. Alegerile trebuie să aibă loc în termeni legali. Noi vom susține persoana care va reuși să obțină suportul cel mai mare politic partidelor de dreapta, relevante alegerilor în municipiul Chişinău. Respectiv suportul Partidului Acțiune și Solidaritate, Partidului Liberal, Partidului Platformă Demnitate și Adevăr, a partidului Partidului Popular European. Suntem gata să-i susținem și pe cei mai aprigi critici ai noștri, dacă acest candidat va avea susținerea tuturor acestor partide pro-europene și dacă acest candidat va învinge socialiștii. Toate partidele pro-europene trebuie să facă un front comun ca să nu pierdem bătălia în fața socialiștilor. Dacă acum nu suntem în stare să susținem un candidat unic al forțelor pro europene pentru Chișinău, ce vom facem noi cu țară după alegerile din toamnă? E un test important pentru noi toți.”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Președintele PDM anunță că decizia luată urmărește de fapt trei obiective de bază, “să contribuie decisiv la dezvoltarea pe calea europeană a Capitalei; să ofere o administrare responsabilă Chișinăului; să ofere o înfrângere categorică socialiștilor.” a spus liderul PD.

Acesta a menționat că, deși PDM are șanse destul de mari să câștige aceste alegeri, nu vor propune o proprie candidatură, „pentru a facilita negocierile între partide și a avantaja în scrutin candidatul unic”.

Plahotniuc a mai declarat că în alegerile locale din Chișinău, partidele politice trec un test de maturitate politică nu doar în fața cetățenilor, dar și față de partenerii externi. PDM în continuare rămâne partid de guvernare, iar opoziția rămâne să critice guvernarea, exact cum a făcut până acum. Nu se propune o alianță, se propune doar susținerea pentru a nu ceda capitala socialiștilor.

Liderul PDM se teme să nu se repete situația din alegerile prezidențiale atunci când în pofida faptului că democrații au fost dispuși să ofere ajutor candidatului pro-european, în schimb au primit doar o atitudine arogantă, în urma căreia mai mulți membri și susținători PDM au decis să nu meargă la vot. “Să se gândească de șapte ori înainte să arunce să nu mai vorbească de mere otrăvite, capcane, binoame, că să nu jignească, să nu lăsăm să profite socialiștii, că se poate repeta acel scenariu trist de la prezidențiale. Ce fel de alianța proeuropeană putem face după alegerile parlamentare, dacă acum la un exercițiu nu ne putem înțelege? Ce încredere ar avea susținătorii partidelor pro-europene dacă orgoliile unor persoane a adus la pierderea alegerilor“, a declarat Vlad Plahotniuc, preşedintele PDM

Întrebat de jurnaliști dacă va susține candidatura lui Andrei Năstase, Plahotniuc a spus că poate candida oricine.

Total
0
Shares
Total
0
Share