Politic

Brînzan: Nu sunt șanse ca Aeroportul Chişinău să revină în gestiunea statului. Munteanu: Guvernul și Procuratura pot opri vânzarea Aeroportului către Rothschild

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deși fac parte din același bloc de guvernare, cei de la Parlament spun una iar cei de la Guvern fac alta. Ne referim la situația creată în jurul cu vânzării Aeroportului Chișinău către firma baronului Rothschild pentru o perioadă de 50 de ani.

Astăzi într-o conferință de presă, deputatul blocului ACUM Igor Munteanu a declarat răspicat că tranzacția Avia Invest a fost ilegală și prin urmare juridic poate fi anulată, astfel Aeroportul să revină în proprietatea statului. Anterior însă, ministrul Economei Vadim Bînzan spunea că șansele ca Aeroportul Internaţional Chişinău să revină în gestiunea statului sunt infime (vezi sursa). De menționat că ieri, deputatul Dumitru Alaiba a făcut cu declarație similară pe facebook. 

Totodată, potrivit lui Igor Munteanu, anume Guvernul Sandu și Procuratura Generală au capacitatea politică și juridică de a bloca vânzarea Aeroportului din Moldova către miliardarul britanic (tranzacție inițiată de Ilan Șor, vechiul proprietar).

Acum apare întrebarea, în cele din urmă care va fi soarta Aeroportului Chișinău, dat fiind aceste două poziții total opuse generate de alianța de guvernare ACUM-PSRM? Amintim că ieri firma lui Rothschild a anunțat oficial despre finalizarea cumpărarii a 95% din acțiunile Aeroportului. În acest context mai multe persoane publice au cerut demisia imediată a lui Brînzan, ne referim în special la Viorel Țopa și Ion Sturza.

Astăzi dimineață au apărut în presă informații care demonstrează că Brînzan s-a văzut în august de două ori cu Rothschild (vezi sursa). Acum societatea așteaptă reacția premierului Maia Sandu, ori anume ea împreună cu Năstase, au promis înainte de alegeri că dacă vor veni la putere vor anunla concesionarea Aeroportului. Amintim că și Dodon a promis același lucru.

Aeroportul Chișinău, a fost vandut aeroportul, AIR Moldova, aeroportul international chisinau, avia invest

vinzarea aeroport chisinau, brinzan maia sandu rotschid

loading...

Comments are closed.