Externe

Bucureștiul se pregătește de restricții. Decizia va fi luată chiar în această seară

Pinterest LinkedIn Tumblr

Marţi seară, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă pe Bucureşti va decide măsurile care se vor aplica în Capitală, ca urmare a creşterii substanţiale a numărului de infectări cu COVID-19.

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat, marți, că bucureștenii nu trebuie să se mire dacă autoritățile vor impune din nou restricții în Capitală, din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu Covid-19.

Nu sunt restricții pe care le-am impus acum, sunt restricții pe care le știam de la început. Acel indice care trece de 1,5 închide restaurantele, închide cinematografele, închide teatrele, precum și va urma o perioadă în care adaptăm și evenimentele private. În funcție de evoluție.” – a avertizat ministrul.

DSP București vrea să impună din nou unele restricții, după ce rata cumulativă a îmbolnăvirilor, la suta de mii de locuitori, la 14 zile, în București a ajuns la 1,86.

Aceste propuneri vor fi discutate în ședința de astăzi a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență.

DSP cere închiderea restaurantelor și cafenelelor care funcționează în interior, interzicerea procesiunilor religioase în spații deschise și interzicerea staționarii în apropierea lăcașurilor de cult.

Tot DSP solicită celor de la Situații de Urgență București și acțiuni intensificate de control în transportul în comun, piețe și târguri. Masca ar trebui să devină obligatorie la mai puțin de 100 de metri de școli. Evenimentele de familie, cum sunt nunțile și botezurile se pot desfășura în limita a 50 de persoane, cu respectarea distanțării sociale.

Potrivit raportului săptămânal de supraveghere bazat pe datele raportate până la 4 octombrie, în săptămâna 28 septembrie – 4 octombrie, 36,8% din totalul cazurilor s-au înregistrat în Bucureşti, Iaşi, Bacău, Neamţ şi Cluj.

De asemenea, 30,4% din totalul deceselor cauzate de noul coronavirus au fost înregistrate în Bucureşti, Prahova, Sibiu, Bacău şi Caraş Severin.

loading...

Comments are closed.