Bugetul asigurărilor sociale de stat pentru 2024 va fi majorat cu 220 de milioane de lei

Va fi modificat bugetul asigurărilor sociale de stat pentru anul curent pentru a-l ajusta la indicatorii revizuiți ai bugetului de stat pe anul 2024. Comisia protecție socială, sănătate și familie a examinat proiectul și îl va propune plenului Parlamentului pentru adoptare.

Potrivit documentului, veniturile și cheltuielile totale ale bugetului asigurărilor sociale de stat se propun a fi majorate cu 220 117,8 mii de lei și vor constitui 43 024 573,1 mii de lei.

Vor fi efectuate majorări pentru protecția familiei și copiilor, suma majorată fiind de 272 090,8 mii de lei. Banii vor fi alocați pentru susținerea financiara a familiei la nașterea copilului prin acordarea indemnizației de 20 000 de lei și pentru susținerea financiara a familiei pentru îngrijirea copilului cu vârsta de până la 2 ani. Totodată, resursele financiare vor fi destinate susținerii familiei pentru creșterea până la vârsta de 3 ani a copiilor gemeni sau mai mulți copii născuți dintr-o singură sarcină, majorarea cheltuielilor fiind de 1 683,5 mii de lei.

O altă modificare se referă la protecția socială în cazuri excepționale. La acest compartiment se prevede o majorare cu 185 446,6 mii de lei. De asemenea, pentru susținerea unor categorii de populație în scopul reducerii vulnerabilității energetice se propune majorarea cu 185 446,6 mii de lei.

Proiectul de modificare a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2024 a fost elaborat de către CNAS în comun cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale. Inițiativa va fi propusă spre examinare în plenul Parlamentului.

Total
0
Shares
Total
0
Share