Buletinul de identitate poate fi livrat la domiciliu

Cetățenii care-și perfectează buletine de identitate la centrele multifuncționale ale ASP, le pot primi direct la domiciliu. Astfel, odată cu depunerea cererii de perfectare a documentului, solicitați operatorului de la ghișeu serviciul de livrare a acestuia la domiciliu.

Prin intermediul serviciului guvernamental de livrare (MDelivery), buletinul de identitate poate fi livrat la orice adresă, atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât și peste hotare.

Livrarea MDelivery este disponibilă pentru buletinele de identitate solicitate în termen de 24 ore, 5, 10 sau 20 de zile lucrătoare și se face contra cost. Astfel, livrarea unui buletin de identitate pe teritorul Republici Moldova costă de la 25-60 lei, iar peste hotare – de la 100-1100 lei, în funcție de furnizorul de servicii poștale/curierat, de destinație și termenul de livrare.

În prezent, MDelivery are integrați șapte furnizori de servicii poștale: Î.S. „Poșta Moldovei”, Nova Poshta, Muvi Express, FAN Courier, DHL, FedEx, Mentor Express. Cetățenii au posibilitatea să selecteze unul din furnizori de servicii poștale/curierat.

După completarea cererii de livrare a documentului de către angajatul ASP, solicitantul va recepționa pe mail-ul indicat o notificare de confirmare cu numărul comenzii MDelivery.

Ulterior, comanda poate fi urmărită după numărul comenzii pe portalul oficial al serviciului MDelivery: mdelivery.gov.md.

În prezent, cetățenii pot solicita la ghișeele centrelor multifuncționale ale ASP livrarea la domiciliu nu doar a buletinelor de identitate, dar și a pașapoartelor și a extraselor din registrele de stat.

MDelivery este o platformă digitală modernă, dezvoltată de Agenția de Guvernare Electronică, în cadrul proiectului Modernizarea Serviciilor Guvernamentale (MGSP), implementat de Guvernul Republicii Moldova cu suportul Băncii Mondiale.

Total
0
Shares
Total
0
Share