Bulgac: Scorul acumulat de liberali la nivel european demonstrează că avem nevoie de o schimbare de paradigmă

Președintele CUB Junior, Ion Bulgac, a mulțumit cetățenilor din Republica Moldova care și-au exprimat votul la alegerile europarlamentare și a menționat că cetățenii europeni au taxat destul de dur coaliția de guvernare a Uniunii Europene pentru prestația sa în ultima perioadă.

„Cel mai mult au avut de suferit liberalii, verzii și social-democrații. Partidele naționaliste de dreapta au fost mai aproape de agenda cetățenilor nemulțumiți și au reușit să facă cifre importante”, spune Ion Bulgac.

De asemenea, vicepreședintele CUB, atrage atenția asupra demisiile unor lider politici ca urmare a numărului mic de voturi acumulate de partidele pe care le reprezentau.

„Aceste alegeri vor avea consecințe directe – premierul belgian și-a anunțat deja demisia, președintele Macron a anunțat dizolvarea parlamentului francez și inițierea alegerilor anticipate, și mai mulți lideri de partide importante au anunțat procese interne de repoziționare și reorganizare. În Europa, spre deosebire de Republica Moldova, există instituția asumării de responsabilitate pentru eșecuri”, menționează Bulgac.

Total
0
Shares
Total
0
Share