Alte știri

BULGARIA – ANGLIA 0-6 // Patru ultrași au fost arestaţi pentru saluturile naziste şi atacurile rasiste

Pinterest LinkedIn Tumblr

Poliţia din Sofia a scos din stadion un grup de 50 de ultraşi şi în repriza secundă a meciului de luni dintre Bulgaria și Anglia (0-6) n-au mai fost incidente. UEFA a deschis proceduri disciplinare contra ambelor naţionale, scrie Gazeta Sporturilor

S-au luat primele măsuri după scandalul de luni seară de la Sofia, unde meciul Bulgaria – Anglia a fost întrerupt de două ori din cauza comportamentului fanilor gazdă la adresa jucătorilor de culoare ai Albionului.

Poliţia a arestat deja patru ultraşi, acuzaţi că au insultat rasist şi au folosit saluturi naziste pe „Vasil Levski„ din Sofia. Un grup de 50 de suporteri a fost evacuat din stadion la pauză şi în repriza secundă n-au mai fost incidente.

„FOTBALUL, LA RĂSCRUCE” 

UEFA a deschis o procedură disciplinară contra Bulgariei, pentru „comportament rasist, aruncare de obiecte în teren, perturbarea intonării imnului naţional şi prezentarea de reluări pe tabelele arenei”.  

Şi Anglia poate fi sancţionată pentru că fanii săi au fluierat imnul gazdelor şi nu a adus suficienţi stewarzi să asigure siguranţa celor 3.400 de susţinători. FIFA şi UEFA ameninţă cu interzicerea pe viaţă şi oriunde a suporterilor în culpă şi selecţionerul Gareth Southgate vrea măsuri drastice: „M-am temut că jocul nu va dura 90 de minute”.

The Sun a titrat pe copertă că „fotbalul a ajuns la răscruce”, reclamând „toleranţă zero pentru insultele rasiste”.

2 meciuricu porţile închise plus o amendă de 80.000 de euro este sancţiunea pe care Bulgaria riscă să o primească după gravele incidente de luni, de la Sofia

 

loading...

Comments are closed.