Bunuri de 30 de milioane de lei, indisponibilizate de ARBI a CNA, săptămâna trecută

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a sechestrat bunuri în valoare de peste 30 de milioane de lei, săptămâna trecută, în baza delegațiilor Direcției Generale Urmărire Penală a CNA și Procuraturii mun. Chișinău Oficiul Ciocana. Printre acestea se numără 23 de conturi bancare, 4 încăperi locative, un mijloc de transport, un teren agricol și acțiuni, indisponibilizate într-un caz de spălare de bani, escrocherie și delapidarea averii. Totodată, 272 de mii de lei au fost preluate în administrare de Agenție. La moment, ARBI are în examinare 89 de delegații, pe 61 de cauze penale, în privința a 128 de subiecți.

De asemenea, Direcția generală asigurare operativă a efectuat 8 expertize judiciare, dintre care 5 criminalistice și 3 IT, în procedură fiind alte 48 de expertize. Ofițerii de urmărire penală au propus pentru transmitere în judecată 2 cauze penale și au pornit o cauză penală. La moment, organul de urmărire penală al CNA gestionează 410 dosare.

Direcția legislație a recepționat 37 de proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 9 rapoarte de expertiză și 7 avize. La moment, se lucrează pe 47 de materiale, recepționate de la autorități.

Direcția analitică a efectuat 5 analize operaționale și a inițiat 2, alte 100 de studii sunt în procedură, iar Direcția testarea integrității profesionale a eliberat 127 de caziere de integritate.

Direcția educație anticorupție a desfășurat 5 activități de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție.

La linia națională anticorupție au fost recepționate 30 de apeluri. Totodată, 1497 de materiale au fost înregistrate în cancelaria Centrului.

În penitenciare se află 10 persoane, arestate în dosarele CNA și o persoană a fost plasată în izolatorul Centrului.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share