Bunuri de peste 2,7 milioane de lei au fost indisponibilizate de ARBI, din cadrul CNA

Bunuri de peste 2,7 milioane de lei au fost indisponibilizate de Agenţia de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI), din cadrul CNA, în baza delegațiilor procurorilor, săptămâna trecută. Printre acestea se numără 6 bunuri sechestrate în patru cazuri de escrocherie, evaziune fiscală, trafic de influență și abuz de putere printre care 4 încăperi locative și una nelocativă, dar și un mijloc de transport.

Pe lângă componenta de recuperare a bunurilor provenite din infracțiuni, CNA și-a desfășurat activitatea și pe alte dimensiuni cum sunt cea de prevenire a corupției, analitică, de expertiză și educație anticorupție. Astfel: .

– direcţia generală urmărire penală a inițiat 9 procese penale și 3 cauze penale, iar la moment, în gestiunea Direcției sunt 348 de dosare; .
– direcţia generală asigurare operativă a efectuat 10 expertize, dintre care 2 expertize IT și 8 criminalistice;
– direcţia analitică a finalizat 8 analize operaționale și a inițiat 8 – noi, alte 103 de analize operaționale fiind în procedură; ·
– direcţia legislaţie și expertiză anticorupție a recepționat 22 proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 10 rapoarte de expertiză și 9 avize, 25 de proiecte sunt în examinare; .
– serviciul juridic a participat la 11 ședințe de judecată;
– în cancelaria Centrului au fost înregistrate 1224 materiale;
– secţia resurse umane a inițiat concursuri pentru ocuparea a 12 posturi vacante;
– 41 de apeluri au fost recepționate la Linia naţională anticorupţie;
– au fost eliberate 129 de caziere de integritate;
– direcţia educaţie anticorupţie a desfășurat 15 activităţi de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție, alte 14 instruiri sunt preconizate pentru săptămâna în curs;
– o persoană a fost plasată în izolatorul CNA, alți 11 învinuiți sunt deținuți în Penitenciarul 13.

Total
0
Shares
Total
0
Share