Economic

Business: 60 de tineri din Republica Moldova şi Ucraina vor fi susţinuţi de UE în iniţierea unei afaceri

Pinterest LinkedIn Tumblr

60 de tineri din Republica Moldova şi Ucraina, cu vârsta între 18 şi 35 de ani, vor fi susţinuţi în iniţierea afacerilor inovatoare, cu impact puternic transfrontalier social şi economic, în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Moldova-Ucraina „Joint Opportunities in Busiess for Youth”, transmite TVR Moldova.

„Guvernul Republicii Moldova susţine promovarea tinerilor în afaceri printr-un şir de politici şi strategii, printre care Strategia Naţională „Moldova 2020” şi „Strategia de dezvoltare a IMM-lor pentru 2012-2020”. Proiectul lansat astăzi completează planul de acţiuni al Guvernului şi, inclusiv al Ministerului Economiei şi Infrastructurii privind susţinerea antreprenoriatului în rândul tinerilor”, a menţionat Iulia Costin.

Totodată, Iulia Costin a accentuat că tinerii antreprenori se confruntă cu mai multe probleme din cauza lipsei de cunoştinţe antreprenoriale şi necesită asistenţă în dezvoltarea abilităţilor de planificare, lansare şi gestionare a unei afaceri. În acest sens, Ministerul Economiei şi Infrastructurii, în colaborare cu ODIMM, a elaborat Programul „START pentru TINERI: o afacere durabilă la tine acasă” pentru anii 2018-2020, care urmează să fie aprobat de Guvern. Acesta va contribui la susţinerea afacerilor gestionate de către tineri prin facilitarea lansării şi dezvoltării afacerilor sustenabile.

Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova (AOAM) susține astfel de proiecte care încurajează și ajută tinerii să inițieze o afacere. Finanțat de UE, proiectul #JOBsforYOUTH, le oferă celor interesați informațiile și suportul, pentru ca ei să își dezvolte abilitățile profesionale necesare.

Proiectul transfrontalier „Joint Opportunities in Busiess for Youth” („Oportunităţi comune în afaceri pentru tineri”) este finanţat de Uniunea Europeană şi va fi implementat de Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM), în parteneriat cu Organizaţia Publică de tineret „Noua Generaţie a Europei” din Ucraina. Proiectului se va desfăşura timp de 14 luni. În cadrul acestuia, tinerii din ambele ţări vor fi instruiţi şi încurajaţi să participe la Seed Forum-uri. De asemenea, va fi creată o platformă de asistenţă şi consultare on-line privind scrierea unui plan de afaceri.

loading...

Comments are closed.