Economic

Bussinesman: Guvernul vede în mediul de afaceri un partener în procesul de dezvoltare a ţării şi aceasta e bine

Pinterest LinkedIn Tumblr

Publicația Curentul.md a realizat un interviu cu Oleg Braga, un cunoscut om de afaceri. În cadrul acestuia, bussinesmanul a vorbit despre relațiile cu guvernul ale mediului de afaceri și modul cum reușește concomitent să aibă timp de blogul personal și de afaceri.

Oleg Braga este unul din puținii oameni de afaceri care reușesc să aibă un blog personal. Acesta povestește că acest lucru este mai mult o necesitate din cauza că e nevoie e un nou nivel de comunicare. Braga spune că blogul său a devenit în scurt timp o modalitate de a se expune în raport cu unele procese, decizii legislative, dar și propuneri proprii. În lipsa blogului, posibilitățile în acest sens erau extrem de reduse.

Bussinesmanul a vorbit și despre relațiile cu guvernul și rolul acestuia în dezvoltarea mediului de afaceri. Braga spune că guvernul condus de Pavel Filip a fost unul din primii care a venit la discuții cu Confederația Națională a Patronatelor din Moldova și au ajuns să fie revizuită lista formularelor în scopul reducerii birocrației și susținerii mediului de afaceri. Astfel se exclude o piedică reală cu care se confruntau toți oamenii de afaceri.

Omul de afaceri afirmă că există o comunicare permanentă, utilă și consistentă între mediul de afaceri șo Guvernul Filip. În discuții sunt momente foarte importante precum plafonarea taxelor locale. Rezultate ale comunicării sunt, de exemplu noile știri bune în politicile bugetar-fiscale care au avut scopul liberalizării mediului de afaceri. Este dovada că Guvernul vede în mediul de afaceri un partener în soluționarea problemelor social-economice existente și în procesul dezvoltării țării per general.

Interviul în întregime îl puteți vizualia pe Curentul.md

loading...

Comments are closed.