CA obține un nou câștig de cauză față de Telesitem TV SRL, compania fondatoare a posturilor Primul în Moldova și Accent TV

Consiliul Audiovizualului a obținut câștig de cauză față de TELESISTEM TV SRL, fondatoarea serviciilor de televiziune Primul în Moldova și Accent TV, pe 16 noiembrie 2023, când acțiunea companiei media a fost respinsă ca neîntemeiată de Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani.

Furnizorul a acționat în instanță CA cu privire la anularea a 5 amenzi în sumă de 65 000 de lei aplicate pentru insuficiența de programe locale, de producție în limba română, precum și în orele de maximă audiență, prevăzute la art. 4 alin. (3) lit. c), alin. (7) și alin. (9) din Codul serviciilor media audiovizuale.

Prin decizia CA din 16 decembrie 2022, Primul în Moldova a fost sancționat cu 3 amenzi în valoare de 37 000 de lei pentru că a realizat cu peste 7 ore mai puțin produs local, doar aproximativ 20 ore de programe în limba română și a difuzat cu peste 4 ore mai puține programe în prime-time.

Accent TV a fost sancționat prin aceeași decizie cu două amenzi a câte 14 000 de lei pentru că a realizat doar 16 ore 39 min. de programe locale față de 56 ore cât ar fi trebuit să difuzeze conform legislației. La fel, în primă difuzare a dat aproape 16 ore de produs local din 42 ore conform clasificării postului.

Total
0
Shares
Total
0
Share