Externe

Ca să aibă acces la școala online, copiii dintr-o țară din Asia urcă la 9 metri în copaci, după ce traversează păduri cu leoparzi

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ca să aibă acces la școala online, copiii dintr-un sat îndepărtat din Sri Lanka sunt obligați să meargă prin desișuri frecventate de leoparzi și elefanți. Apoi urcă peste 2 kilometri, în vârful unei stânci, unde au semnal de internet, sau urcă în copaci.

În această situație se află profesorii și aproximativ 45 de elevi din Bohitiwaya. Profesorul de tehnologie informațională Nimali Anuruddhika spune că nu poate să meargă la școală, din cauza restricțiilor și doar așa poate să încarce lecțiile pentru elevi, potrivit msn.com, citat de Digi24.

Elevii care locuiesc în sat fac traseul ori de câte ori au de descărcat teme online trimise de profesorii lor. Nu toți au telefoane mobile sau laptopuri, așa că 4-5 copii împart un singur dispozitiv.

Părinții lor, în majoritate fermieri, îi însoțesc zilnic pe copii, din cauza pericolelor existente. Pathmini Kumari spune că fiul său care este în clasa a șasea escaladează stâncile chiar și de două ori pe zi și se teme să nu pățească ceva.

Satul aflat în partea central-estică a insulei nu are acces la facilități de bază. Copiii învățau într-o școală aflată la 16 km distanță, dar acum este închisă.

În satul Lunugala, la aproximativ 60 de kilometri distanță de Bohitiwaya, părinții își duc copiii la școală online pe munte, în vârful unor copaci, la peste 9 metri înălțime, pentru că doar acolo ajunge semnalul de internet.

Școlile din Sri Lanka au fost închise în cea mai mare parte din martie 2020.

Autoritățile spun că depun toate eforturile pentru a oferi tuturor copiilor acces la educație, dar un reprezentant al uniunii profesorilor spune că cel mult 40% din cei 4,3 milioane de elevi din Sri Lanka pot participa la cursuri online.

Guvernul din Sri Lanka a început luni o campanie de vaccinare a profesorilor, pentru ca școlile să fie redeschise cât mai curând.

loading...

Comments are closed.