Politic

Ca să-și poată plăti facturile, Igor Grosu va cere ajutor de la Guvern

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, anunță că urmează să se înregistreze pe platforma online compensatii.gov.md pentru a obține un ajutor din partea statului în perioada rece a anului. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Teritoriul Libertății” cu Lilia Burakovski, scrie deschide.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

„Am să mă înregistrez. Termenul-limită e 15 noiembrie”, a declarat speakerul, deși veniturile sale anuale depășesc suma de 403766 lei (33647,24 lei/lună).

Totodată, Grosu a venit și cu un îndemn către cetățeni să se înregistreze pe platforma respectivă, astfel beneficiind de scutiri la tarifele la resursele energetice.

„Acolo e simplu să te înregistrezi. Ai intrat, ai indicat numărul membrilor familiei, informația de pe facturi. Este vorba de un instrument care ne va ajuta nouă, ca stat, să înțelegem cui să-i oferim compensații mai mari, cui mai puțin”, a precizat președintele Parlamentului.

Amintim că, pentru a beneficia de compensații, consumatorii casnici sunt îndemnați să se înregistreze pe site-ul compensatii.gov.md pentru atribuirea categoriei de vulnerabilitate energetică, în baza căreia va fi calculată mărimea compensației. În acest scop, au fost identificate cinci categorii de vulnerabilitate energetică – de la foarte ridicată până la non-vulnerabil.

Este recomandată înregistrarea în sistem până la data de 15 noiembrie. La începutul lunii noiembrie, Guvernul urmează să aprobe tarife diferențiate pentru consumul de resurse energetice.

loading...

Comments are closed.