CA și CEC au discutat cu mass-media despre aplicarea legislației electorale

Vicepreședintele CEC, Pavel Postică și membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC), președinta Consiliului Audiovizualului (CA), Liliana Vițu; vicepreședinta CA, Aneta Gonța, membrii și reprezentanții aparatului CA, au discutat cu reprezentanții instituțiilor media despre aplicarea legislației electorale la alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023.

Discuția a vizat reflectarea alegerilor în mass-media, drepturile și obligațiile părților implicate în informarea publică despre procesul electoral, programele audiovizuale cu caracter electoral (dezbaterile electorale și difuzarea publicității electorale), precum și prevederile Regulamentului privind reflectarea alegerilor de către instituțiile mass-media.

În urma întrevederii, CEC a aprobat modificări la Regulamentul privind reflectarea alegerilor. Astfel, furnizorii de servicii media vor putea selecta tipul de programe pe care vor să le includă în declarația privind politica editorială pentru reflectarea alegerilor aprobată de CA. La alegerile locale generale, furnizorii de servicii media vor include în declarație cel puțin trei tipuri de programe, iar în cazul alegerilor prezidențiale, parlamentare și al referendumurilor republicane, suplimentar, vor fi incluse și emisiuni de promovare electorală. Alte modificări la regulament țin de dreptul furnizorilor de servicii media să difuzeze informații despre procesul electoral, chiar dacă vor notifica CA despre faptul că nu vor reflecta alegerile.

Consultările au avut loc la solicitarea Asociației Naționale Patronale a Radiodifuzorilor din Republica Moldova, Asociației Presei Independente și a unor furnizori de servicii media.

Total
0
Shares
Total
0
Share