Alte știri

Calculatoare de ultimă generaţie pentru şcolile din Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Calculatoare de ultimă generaţie pentru şcolile din ţară din partea coreenilor. În acest an, tehnica de ultima generaţie va ajunge în 15 instituţii de învăţământ din ţară. Memorandumul de colaborare în acest sens a fost semnat, acum trei ani, de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării şi autorităţile coreene.

Elevii de la şcoala din Risipeni, Făleşti, învaţă informatica la calculatoare vechi, neconectate la internet. Aşa că atât ei, cât şi profesorii, abia aşteaptă să studieze la cele opt aparate performante. „O să putem scoate multă informaţie din internet, elevii o să poată să scoată la imprimantă ca să prezinte nişte materiale pentru că sunt mulţi care acasă nu au calculatoare”, a spus profesoara de informatică, Nina Lupuşor, pentru Canal 2.

Elevii afirmă că în lipsa unor calculatoare performante, le este greu să înţeleagă temele. „Mergeau mai greu şi uneori nu reuşeam să ne încadrăm în timpul orelor, ni se dădea nişte însărcinări pe care uneori nu le puteam executa”, a spus o elevă, Iar altă afirmă că „Era mai dificil pentru că uneori nu ştiam cum să folosesc calculatoarele din cabinet”.

Directorul instituţiei spune că intenţionează să deschidă şi o sală multimedia pentru cei 179 de elevi ai gimnaziului. „Planificăm să facem o sală complexă, o sală multimedia şi inclusiv şi sală de informatică să fie comună, o să asigurăm şi cu tablă interactivă”, a menţionat directorul gimnaziului „Diomid Gherman”, Gheorghe Lupuşor.

Alte zece calculatoare noi, oferite în cadrul aceluiaşi proiect, au ajuns la Gimnaziul „Eugen Coșeriu” din satul Catranîc, raionul Făleşti, unde învaţă 218 elevi.

loading...

Comments are closed.