Alte știri

Căldură extremă în SUA și Canada. În California au fost înregistrate 54,4°C

Pinterest LinkedIn Tumblr

Peste 31 de milioane de oameni din vestul și sud-vestul SUA se pregătesc pentru un nou val puternic de caniculă, care va aduce iar temperaturi record în acest weekend. Autoritățile avertizează că recordurile ar putea fi doborâte în multe regiuni din California și Nevada. În Las Vegas ar putea chiar să se depășească recordul de 47 de grade Celsius.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Incendiile de vegetație constituie unul dintre riscurile majore, din cauza combinației dintre caniculă, secetă, deci multă vegetație uscată, și vânt. Dar, până la incendii, primul pericol îl reprezintă temperaturile extreme.

Meteorolog: Acest val de căldură se resimte deja nu doar în sud-vestul Statelor Unite, ci și în regiuni din Canada. Nu se va ajunge la cele mai ridicate temperaturi înregistrate recent, dar tot este foarte cald, din Alberta până în Ontario, cu temperaturi care trec bine de 30°C. Cele mai ridicate temperaturi se vor înregistra în sud-vestul SUA, mai ales în Nevada și California, vor fi peste 40°C, iar în unele locuri, chiar peste 50°C. Chiar și în regiuni obișnuite cu căldura extremă și valuri de căldură, acum va fi destul de dificil. În Valea Morții din California au fost înregistrate vineri 54,4°C.

Valurile de căldură cu temperaturi extreme vor deveni mai dese și mai lungi

În aceste condiții, oamenii sunt sfătuiți să se protejeze de soare și de căldură, să meargă la piscină și în zone cât de cât mai răcoroase. La nord de Statele Unite, în Canada, pescarii din provincia Columbia Britanică, puternic afectată de caniculă, sunt disperați. Ei spun că apa oceanului a devenit atât de caldă, încât stridiile și scoicile fierb ca în oală.

Joe Tarnowski, pescar: Uitați aici, a murit de curând, pentru că are carapacea deschisă. Înăuntru ar fi trebuit să fie stridia vie, acum nu mai e nimic. Căldura a fiert stridiile, scoicile, midiile. Cea mai mare parte a midiilor nu mai sunt.

Potrivit experților, valurile de căldură cu temperaturi extreme vor deveni mai dese și mai lungi, ceea ce va supune unei presiuni uriașe atât sănătatea oamenilor cât și siguranța lor, inclusiv din punct de vedere alimentar.

loading...

Comments are closed.