Social

Căldurile ne părăsesc? Meteorologii au anulat codul galben de caniculă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Codul Galben de caniculă a expirat astăzi, însă rămâne în vigoare, până pe 30 august, Codul Galben de pericol excepțional de incendiu, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pentru următoarele zile sunt prognozate temperaturi de până la +28 grade Celsius, ziua, în nordul țării și până la +30 grade Celsius în sud. În centrul țării se vor înregistra +29 de grade Celsius.

Totodată, noaptea, maximele termice vor atinge +17 grade Celsius în nordul țării, +18 grade Celsius în centru și +19 în sud.

Ziua, cerul va fi parțial noros. La fel, pentru astăzi, sunt prognozate ploi cu descărcări electrice în zona de nord a țării.

De asemenea, până pe 30 august, se va menține pericolul excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural și amenințare de incendiu a fâșiilor forestiere și a culturilor agricole.

În acest sens, salvatorii şi silvicultorii avertizează că este posibilă aprinderea terenurilor agricole, a depozitelor de furaje, zonelor cu vegetaţie forestieră, locuinţelor şi anexelor gospodăreşti.

Serviciile respective cer populaţiei să evite utilizarea focului deschis în apropierea locuinţelor, anexelor gospodăreşti şi a depozitelor de furaje, pe terenuri acoperite de vegetaţie uscată, mai ales atunci când sunt amplasate în apropiere de păduri, plantaţii sau obiective cu risc ridicat de incendiu. Totodată, este recomandată restricţionarea efectuării lucrărilor care creează condiţii favorizante pentru producerea de incendii prin degajări de substanţe volatile sau supraîncălziri excesive.

loading...

Comments are closed.