Calitatea de bănuit în privința lui Rosian Vasiloi, fostul șef al IGPF, a fost prelungită

Rosian Vasiloi, fostul șef al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, continuă să fie cercetat penal în cazul incidentului de la Aeroportul Internațional Chișinău, din 30 iunie curent, când un cetățean străin ar fi omorât două persoane, inclusiv un polițist de frontieră, informează telegraph.md

În cadrul dosarului, procurorii au ridicat mai multe documente, au audiat martori, iar în privința lui Rosian Vasiloi a fost emisă ordonanța de prelungire a termenului de menținere a acestuia în calitate de bănuit.

“În cadrul urmăririi penale pornite în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii prevăzute de art. 329 alin.(2), lit. a) din Codul penal (neglijența în serviciu), au fost audiați martori, au fost ridicate documente ce au importanță pentru cauza penală.

Totodată o persoană a fost recunoscută și audiată în calitate de bănuit.

În privința acesteia a fost emisă ordonanța de prelungire a termenului de menținere în această calitate, care, potrivit legii, nu poate depăși 6 luni.

Momentan se efectuează mai multe acțiuni procesuale în vederea finalizării urmăririi penale și emiterii unei soluții pe caz”, a comunicat, pentru telegraph.md, reprezentanții Procuraturii Generale.

”Astăzi, 18 septembrie 2023, am fost informat cu privire la ordonanța emisă la data de 15 septembrie 2023, de către Procurorul cu misiuni speciale din cadrul Procuraturii Generale, în care am fost recunoscut în calitate de bănuit cu privire la pretinsa comitere a infracțiunii de neglijență în serviciu, legată de evenimentele tragice ce au avut loc la data de 30 iunie 2023, în sala de sosiri din Aeroportul Internațional Chișinău”, anunța Vasiloi, pe Facebook, imediat după ce i s-a adus la cunoștință calitatea de bănuit.

În debutul ședinței Guvernului din 8 noiembrie curent, Adrian Efros, ministrul Afacerilor Interne, a cerut colegilor săi să susțină demisia lui Rosian Vasiloi din fruntea Poliției de Frontieră.

În prezent, Rosian Vasiloi se judecă cu Ministerul Afacerilor Interne într-un dosar privind anularea sancțiunii disciplinare, aplicate în legătură cu același incident de la Aeroportul Internațional Chișinău.

Este de menționat că în urma aceluiași incident a demisionat și Ana Revenco, care atunci ocupa funcția de ministru al Afacerilor Interne. În prezent, Revenco este șefa Centrului de Propagandă de Stat, instituție creată la propunerea Maiei Sandu.

Total
0
Shares
Total
0
Share