Politic

Calitatea sistemului de apărare urmează a fi îmbunătățită având în vedere situația din regiune, susține Maia Sandu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Calitatea sistemului de apărare al Republicii Moldova urmează a fi îmbunătățită având în vedere situaţia din regiune. Despre aceasta a anunțat Maia Sandu în cadrul unei emisiuni la Jurnal TV, citată de Radio Moldova.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

„Suntem conștienți că riscurile sunt foarte mari ca să nu ne fie respectată neutralitatea, mai ales că neutralitatea nu este respectată chiar de Federaţia Rusă prin prezența militarilor ruşi pe teritoriul Republicii Moldova. Asta înseamnă că trebuie să ne apărăm sectorul de apărare, din păcate, pentru că aşa sunt timpurile.

S-a investit foarte puţin în trecut, în armată, din mai multe motive. Nimeni nu şi-a imaginat că se va ajunge aici”, a declarat şefa statului.

Totodată, Sandu a vorbit şi despre mobilizarea parțială în Rusia a rezerviștilor militari. Ea a declarat că, la modul practic, în regiunea transnistreană se poate face mobilizarea în rândurile grupului militar al Federaţiei Ruse din regiunea transnistreană. În pofida acestui fapt, şefa statului a spus că la moment nu există informaţii că s-ar fi început procesul de mobilizare pentru a creşte numărul acestui grup.

loading...

Comments are closed.