Politic

Camarazii lui Grigore Petrenco, șocați de fuga lui în Germania. E o decizie nebărbătească, a murit ca politician

Pinterest LinkedIn Tumblr

Colegii de protest ai liderului organizației extremiste „Antifa”, Grigore Petrenco, sunt șocați de noutatea despre fuga acestuia în Germania. Unul din susținătorii săi activi, care a participat la mai multe activități cu Petrenco și a fost condamnat în același dosar, Mihail Amerberg, a declarat într-o postare pe Facebook că, prin gestul său, Petrenco a murit ca politician.

„Opinia mea este că el a murit ca politician. Toate ieșirile sale în public, legate de minoritățile sexuale și altele, demonstrau că el nu-și leagă viitorul politic de Republica Moldova… Nu știu cum se vor desfășura ședințele noastre de judecată. Sper, că decizia luată de el să nu ne afecteze, pentru că nu putem exclude că procurorii ar putea solicita schimbarea măsurii de pedeapsă. Spre exemplu, aplicarea arestului la domiciliu… Grigore de mai multe ori mi-a spus că suntem cu toții într-o barcă, chiar dacă avem viziuni diferite. El a sărit din această barcă și a decis să înoate singur”, a spus Amerberg într-o postare pe pagina sa de facebook. Amerberg a precizat că decizia lui Petrenco este una nebărbătească, pentru că s-a gândit numai la sine, chiar dacă anterior declarase că va lupta până la capăt și nu va părăsi Republica Moldova.

Despre plecarea lui Petrenco în Germania s-a aflat ieri, când portalul Newsmaker a publicat o știre în acest sens. Jurnaliștii l-au contactat pe Petrenco și au aflat că acesta se află în Germania de la sfârșitul lunii august. Mai multe portaluri de presă au scris că Petrenco s-ar fi reunit acolo cu interlopii fugari Victor și Viorel Țopa, despre care se spune că i-ar fi coordonat și finanțat activitatea. La sfârșitul lunii iunie, Petrenco a fost condamnat la 4 ani și jumătate de închisoare, cu suspendare. El avea interdicție de a părăsi țara.

loading...

Write A Comment