Alte știri

Campania „Cabinetul Pediatric Mobil 2017” a ajuns deja în peste 170 de localităţi din Republica Moldova – VIDEO

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ieri, în satul Borozenii Noi din raionul Rîşcani, zeci de copii s-au bucurat de sfaturile medicilor pediatri şi ecografişti în urma consultaţiilor medicale gratuite oferite în cadrul campaniei naţionale Cabinet Pediatric Mobil 2017”.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Acţiunea este iniţiată de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc Edelweiss” şi face parte din seria proiectelor dedicate sănătăţii copiilor şi a familiilor tinere. Cei mici, alături de părinţi şi bunei, au aşteptat răbdători să ajungă în faţa medicilor specialişti pediatri şi ecografişti, care au venit în sat echipaţi cu tehnică medicală de ultimă generaţie. Pe lângă sfaturile primite din partea echipei de medici, cei mici au primit şi câte un ursuleţ Edelweiss.

O echipă de profesionişti, tare ne bucurăm că aţi ajuns şi la noi în localitate şi aţi oferit aceste consultaţii medicale necesare copiilor noştri”, a declarat mama unuia dintre micuţii consultaţi gratuit de medici.

Din luna aprilie şi până acum, în cadrul celui de al doilea turneu al Cabinet Pediatric Mobil 2017”, medicii au ajuns în 174 de sate din Republica Moldova unde nu există dispensare medicale.

La aproape 4 luni de la începerea campaniei avem peste 10.000 de copii consultaţi. Considerăm că este o realizare mare. Continuăm să investim în sănătatea copiilor, deoarece copiii sunt viitorul acestei ţări” a declarat, Lidia Cucoş, directorul executiv al Fundaţiei Edelweiss.

Campania „Cabinetul Pediatric Mobil 2017” a fost iniţiată de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” în luna aprilie curent, ca o continuare a proiectului cu acelaşi nume derulat în 2016. Această campanie este desfăşurată de Edelweiss în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, iar până în toamnă vor fi consultaţi gratuit copii din alte zeci de localităţi ale Moldovei.

loading...

Comments are closed.