VIDEO // Deputat: Ministerului Agriculturii este un ”război hibrid” cu agricultorii și procesatorii

Vladimir Bolea, ministrul MAIA
 

De la tribuna parlamentară, Radu Mudreac, deputat BCS a remarcat o serie de probleme grave în sectorul agricol, descriind situația ca fiind un fel de „război hibrid” a guvernării cu agricultorii și procesatorii.

”Astăzi agricultorii, procesatorii nu luptă pentru piața europeană, pentru piețele tradiționale, dar se luptă pe interior, în Republica Moldova, cu produsele din import care domină piața locală, începând de la lactate care sunt în proporție de 70-80 la sută de import, carne de pasăre avem 60-65% import, carnea de porcină – 70-80%, de bovină –circa 90%. Acestea sunt politicile din domeniu”, a remarcat Radu Mudreac.

În acest context deputatul a criticat inițiativa de creare de către minister a camerei agricole unde fiecare fermier cu o experiență mai mare de 10 ani în domeniu va fi obligat să devină membru al acesteia.

”Dar ce facem cu direcțiile agricole din raioane? Avem subdiviziuni AIPA în teritoriu. De ce mai avem nevoie de o structură suplimentară cu statut obligatoriu? Noi luăm acum bani de la AIPA ca să subvenționăm camerele agricole din teritoriu. Ca ce să facă ei?”, s-a indignat deputatul îndemnând ministerul agriculturii să se axeze pe reîntoarcerea pieței de desfacere interne propriilor agricultori.

”Piața ta națională este bucata ta de pâine. Exportul este unt. Noi pâine nu avem, dar cătăm unt nu știu unde”, a concluzionat deputatul PSRM.

Total
0
Shares
Total
0
Share