Alte știri

Campania de promovare a vaccinării în zonele rurale continuă. În luna septembrie echipele mobile vor ajunge în alte șase raioane

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primele raioane cu cea mai joasă rată de vaccinare, în care au ajuns echipele mobile de specialiști în sănătate publică și comunicare, prin intermediul „Autocarului Sănătății” în cadrul campaniei de informare a populației din zonele rurale, au fost: Ștefan-Vodă, Anenii Noi, Cahul,  Briceni, Cantemir, Fălești și Nisporeni.

Aceștia au mers în fiecare Centru de Sănătate, prin localități de la casă la casă și au discutat cu oamenii despre siguranța și eficacitatea vaccinurilor prezente astăzi în țara noastră, au dezmințit miturile și au răspuns la toate întrebările legate de vaccinuri și vaccinare.

Totodată, au fost desfășurate instruiri cu specialiștii din domeniul sănătății, asistența socială, educație, autorități publice locale, reprezentanți ai cultelor religioase,  despre beneficiile vaccinării și cum să comunice eficient cu populația despre vaccinuri,  tehnici de consiliere și de promovare a vaccinării.

Începând cu 14 septembrie, echipele mobile de informare a populației vor merge în raioanele Leova, Drochia, Sângerei, UTA Găgăuzia, Glodeni și Taraclia. În total, acestea vor ajunge în 24 de localități ale țării, pe parcursul a 4 luni.

Campania de informare a populației din zonele rurale privind importanța și beneficiile vaccinării  a fost lansată la 4 august curent și este realizată în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova” și are drept scop creșterea acceptabilității populației din zonele rurale de a se vaccina împotriva COVID-19.

loading...

Comments are closed.