Alte știri

Campania „Ne PASă, lucrăm acasă!” lansată de PAS Youth

Pinterest LinkedIn Tumblr

Problema lipsei locurilor de muncă bine plătite și a oportunităților de dezvoltare pentru tineri în Republica Moldova este una foarte gravă și necesită măsuri urgente și viabile de rezolvare a acesteia.

Conform ultimului sondaj IDIS Viitorul, fiecare al treilea tânăr cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani planifică să plece din țară în următoarele 6 luni de zile. În contextul în care guvernarea nu oferă soluții relevante, oganizația de tineret a PAS își propune să vină cu o abordare complexă a problemei și să pună presiune pe Guvern pentru a implementa soluții concrete și durabile.

Tinerii din PAS planifică să colecteze, în următoarele 2 luni, informații în baza a 1500 de chestionare, așa încât, ulterior, să elaboreze 5 soluții pentru asigurarea cu locuri de muncă acasă, bine plătite, pe specialitate, și să colecteze 2000 de semnături în susținerea soluțiilor propuse.

„Îndemnă tinerii să se alăture acestei campanii. Dacă guvernarea nu vrea să soluționeze problemele noastre, trebuie să punem presiune noi pe autorități”, a declarat Maia Sandu.

 

loading...

Comments are closed.