Externe

Canada, amenințată de arabi pe Twitter cu atacuri teroriste ca cele de la 11 septembrie

Pinterest LinkedIn Tumblr

O organizație saudită de stat a publicat luni pe Twitter o imagine modificată prin care amenința Canada cu un atac în stilul celor de la 11 septembrie 2001.

Infographic KSA, o organizație susținută de statul saudit, a publicat luni pe Twitter un fotomontaj cu un avion al Air Canada țintind către un turn din Toronto, într-un mod care amintește de atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001, din Statele Unite, relatează The Guardian.

”Așa cum zice o zicală arabă: Cel care se bagă unde nu este treaba lui găsește ce nu o să-i facă plăcere” este mesajul care însoțește imaginea. Pe fotomontaj, pe un fundal roșu este scris – “Nu vă bagați nasul unde nu vă fierbe oala!”, scrie ProTV.

Imaginea publicată în contextul scandalului diplomatic dintre Canada și Arabia Saudită a fost ștearsă iar organizația și-a cerut scuze.

Tensiunile între Riad şi Ottawa au izbucnit după ce ambasada canadiană s-a declarat în urmă cu o săptămână, pe Twitter, “preocupată grav” de noul val de arestări de militanţi pentru drepturile omului în regatul saudit.

Printre militanţii arestaţi se numără sora unui blogger, Raef Badaoui, el însuşi aflat în detenţie din 2012. Soţia lui Badaoui s-a instalat în Québec din 2013 împreună cu cei trei copii ai lor.

Regatul saudit a anunţat luni, spre surpriza tuturor, expulzarea în 24 de ore a ambasadorului Canadei la Riad, rechemându-şi propriul reprezentant din Canada şi îngheţarea relaţiilor comerciale dintre cele două ţări.

Autorităţile de la Riad au declarat că este “inacceptabil” ca statul canadian să ceară “eliberarea imediată” a acestor militanţi. Regatul saudit a suspendat de asemenea bursele universitare pentru cetăţenii săi în Canada şi a anunţat că va reloca mii de studenţi.

loading...

Comments are closed.