Externe

Canada rămâne fără marijuana la două zile după legalizarea ei. Reacția unei femei care a fumat pentru prima dată

Pinterest LinkedIn Tumblr

Canadienii aproape că au epuizat stocurile de marijuana la două zile după ce cannabisul a fost legalizat. În unele magazine se apelează la ajutorul poliției.

După ce sute de canadieni au ieșit pe străzi pentru a sărbători legalizarea marijuanei și au făcut cozi la magazine, în unele zone din țară nu se mai găsește cannabis de cumpărat.

Alexandre, un tânăr de 30 de ani, a stat miercuri în Montreal 7 ore la o coadă pentru marijuana, la final nu a mai putut cumpăra, clienții au fost rugați să plece iar poliția a intervenit pentru a dispersa mulțimea fără incident, relatează Metro.

Alți tineri au fost șocați de prețurile relativ ridicate, de la 5 dolari canadieni (65 de lei) pe gram în Quebec la 18 dolari canadieni ( 234 de lei) în Saskatchewan ( centrul Canadei).

Înainte de a fi legalizată prețul mediu pentru un gram era de 6,79 dolari canadieni (91 lei).

”În mod normal nu fumez, dar am spus să încerc pentru că este o zi istorică pentru Canada” a spus miercuri Genevieve, în vârstă de 41 de ani. Joi s-a întors să mai cumpere: ”Dumnezeule, este bombă!” a reacționat ea.

În Ontario, cea mai populată provincie din Canada, au fost procesate în primele ore de la legalizare 38.000 de comenzi de marijuana în valoare de 750.000 de dolari, în timp ce în Quebec au fost 42.000 de comenzi atât online cât și la magazine, depășind toate așteptările.

După două zile, magazine din mai multe provincii au început să raporteze că au rămas fără marijuana. Statisticile oficiale spun că până la finalul anului în total 5,4 milioane de canadieni vor cumpăra marijuana legal.

Sursa: ProTV.ro

loading...

Comments are closed.