Externe

Canadienii nemulțumiți de legalizarea marijuanei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Canabisul este legal în Canada de aproape o săptămână și au început să apară nemulțumirile unora dintre consumatori. Postul de televiziune CBC relatează că mai mulți canadieni se plâng că este folosit prea mult plastic în ambalajul produsului.

Unii consumatori de marijuana din Canada vor ca autoritățile să folosească mai puțin plastic la ambalajul canabisului și cer instituirea unui program de reciclare.

Potrivit CBC, pentru fiecare gram de canabis sunt folosite circa 70 de grame de ambalaj, care este constituit din plastic, carton, hârtie și folii. Cumpărătorii ridică problema poluării și cer ca folosirea excesivă a acestor materiale să înceteze.

„E păcat să vezi o așa mare cantitate de plastic pentru o cantitate de canabis atât de mică, mai ales că suntem o provincie de coastă. Ar trebui să facă ceva cu cantitatea mare de plastic care ajunge în ocean”, a spus Remi Robichaud din Moncton.

Îngrijorarea este împărtășită și de oamenii din Noua Scoție. „Cred că e un ambalaj excesiv. Primești o cutie de carton, în care este o sticlă de plastic. Sticla e ambalată în alt plastic. O deschizi și găsești o cantitate mică de canabis”, a spus Greg Mac.

Ce spun autoritățile

El a cumpărat 4 grame de marijuana și a postat imaginea cu ambalajele pe rețelele de socializare. Majoritatea din cele câteva sute de comentarii au fost de acord că este prea mult ambalaj folosit.

Autoritățile spun însă că sunt necesare toate acestea pentru că produsul trebuie să fie „într-un prim ambalaj care să reflecte conținutul, să nu poată fi deschis de copii, să prevină contaminarea și să țină canabisul uscat”.

De asemenea, în fiecare cutie este inclus un document scris de Ministerul Sănătății, în care sunt precizate informații despre siguranța produsului.

Soluția a venit tot de la consumatori. Ambalajul ar putea fi produs din sticlă și să fie reutilizabil.

loading...

Comments are closed.